سامانه صدور کارت صحت و سلامت رانندگان حرفه‌ای​​​​​​​

​امنیت جاده‌ها در گرو سلامتی راننده‌ها

در طول دهه ۱۳۸۰ حدود ۲۳۵ هزار نفر از ایرانیان در تصادفات رانندگی جان باخته و حدود دو میلیون و دویست و بیست هزار نفر نیز مصدوم شده‌اند. ایران از حیث تلفات جاده‌ای در زمره ۲۰ کشور دنیا قرار دارد. دانستن این نکات ما را به این سمت می‌برد که برای کاهش این آمار باید کاری اساسی کرد. یکی از اقداماتی که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای کاهش این آمار انجام داده طرح سلامت رانندگان است. در این طرح سلامت کلیه رانندگان وسایل نقلیه سنگین در سراسر کشور به طور مداوم پایش می‌شود. این طرح کلیه معیارهای سلامتی رانندگان را با جزییات بسیار کاملی جمع آوری و نگهداری کرده و برای رانندگان کارت سلامت صادر می‌نماید.


​امنیت جاده‌ها در گرو سلامتی راننده‌ها
ورود به سامانه کارت صحت سلامت رانندگان (مجریان طرح)

برای دریافت پشتیبانی تلفنی سامانه کارت صحت و سلامت رانندگان حرفه‌ای​​​​​​​ برای مجریان طرح، درروزهای غیر تعطیل از ساعت 10:30 تا 12:30 با شماره تلفن زیر تماس حاصل فرمایید:

021-88572553
صفحه استعلام کارت صحت سلامت رانندگان

پرونده سلامت هر راننده شامل بخش های ذیل می باشد:

1-    فرم مشخصات عمومی راننده شامل شماره و تاریخ پرونده قبلی، نام و مشخصات راننده
2-    سوابق شخصی شامل اطلاعات از رفتارهایی که به سلامت فرد مربوط می شود سوابق بیماریهایی موثر در سلامت مانند قلبی، تنفسی و غیره
3-    معاینات شامل اطلاعات کلی از خصوصیات اندامی و روانی راننده همچنین اصلاعات جزئی تر در قالب Sign  و Symptom از اندام های مختلف بدن
4-    آزمایشات شامل اطلاعات ریز نتایج آزمایشهای ادار و خون
5-    شنوایی سنجی شامل اطلاعات توان شنوایی راننده در تمامی فرکانسها به تفکیک گوش چپ و راست
6-    بینایی سنجی شامل اطلاعات اپتومتری راننده 
7-    اسپیرومتری شامل اطلاعات پارمتریک یک تست تنفس
8-    اختلال خواب شامل اطلاعات STOP-Bang تا MWT
9-    روانسجی متشکل از فیلد هایی برای ثبت نتایج تست روانسنجی در بیماریهای افسردگی، انحراف اجتماعی-روانی، اسکیزوفرنی و بدبینی(Paranoia)
10-    بخش مشاوره 
11-    در بخش مستندات امکان الصاق مدارک پزشکی راننده فراهم شده است.
با ثبت اطلاعات فوق امکان صدور کارت برای مجریان طرح فراهم می شود. این نرم افزار در هنگام صدور هر کارت کنترل های خودکاری در جهت کنترل صحت و دقت اطلاعات انجام می دهد علاوه بر این گزارش های مختلفی برای تحلیل اطلاعات در نظر گرفته شده است که این امکان فراهم می شود فرآیند صدور کارت سلامت با معیار های یکسان و حداقل اعمال سلیقه و نظر شخصی در کشور اجرا شود.​​​​​​​

سیستم مدیریت اطلاعات سلامت رانندگان یک نرم‌افزار سفارشی بر اساس سفارش سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور طراحی و تولید شده است. این سیستم بزرگ یک سیستم ملی بوده و از اقصی نقاط سراسر کشور مورد استفاده نمایندگان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است. این سامانه از آبان ۱۳۹۱ زیر بار رفته و بانک اطلاعاتی آن تا آبان ۱۳۹۳ دارای سی میلیون رکورد می‌باشد که هر ساله نیز حدود شش میلیون رکورد به آن اضافه می‌گردد. توسعه این سیستم یکی از افتخارات شرکت پرشیا شبکه است.
مالکیت این سامانه از ابتدای سال 1402، به معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتقل شده است.

پروژه صدور کارت صحت و سلامت رانندگان:
در جهت ارتقای سلامت رانندگان کل کشور و پیگیری وضعیت سلامت رانندگان حرفه ای که تقریبا حمل و نقل تمام مسافرین و بار جاده ای کشور را بر عهده دارند، سازمان حمل و نقل جاده ای طرح صدور کارت صحت و سلامت را برای کنترل وضعیت سلامت رانندگان حرفه ای در سال 83 آغاز نمود. در راستای اجرای این طرح سازمان حمل و نقل جاده ای با بیش از 100 مرکز پزشکی در سرار کشور همکاری می کند.
شرکت پرشیا شبکه افتخار دارد که با طراحی یک نرم افزار یکپارچه توانسته است سازمان حمل و نقل جاده ای قادر سازد مدیریت کاملی در فرآیند صدور کارت صحت و سلامت اعمال نماید. این پروژه نرم افزاری که در مقیاس ملی عمل می نماید امکان کاربری بر خط تمامی مراکز مجری این طرح را فراهم می کند و آنها را قادر می سازد روزانه عملیات ثبت راننده، تشکیل پرونده سلامت و صدور کارت برای بیش از هزار و هشتصد راننده را انجام دهند.
در شروع راه اندازی این نرم افزار در سال مهر ماه سال 1391 اطلاعات گذشته تمامی مجریان طرح فعال ظرف مدت یک ماه به نرم افزار جدید منتقل شد.
در این نرم  با ایجاد بستر الکترونیکی برای صدور کارت سلامت  افزار کلیه فرآیند های ثبت راننده، تشکیل پرونده، تکمیل اطلاعات پرونده شامل کلیه اطلاعات پزشکی هر راننده ثبت می شود. 
از آنجاییکه کلیه اطلاعات هر پرونده در یک سیستم یکپارچه ثبت می شود امکان بررسی آخرین وضعیت کارت سلامت به شکل آنلاین برای مدیران سازمان راهداری فراهم می گردد.

در ابتدای راه اندازی اطلاعات رانندگان در قالب یک نرم افزار ویندوزی در هریک از مراکز ثبت می شد و در فواصل زمانی مشخص اطلاعات از طریق فایل Access به مرکز منتقل می گردید. در جهت حفظ سوابق اطلاعاتی و به روزرسانی بستر برای استفاده از یک نرم افزار تحت وب لازم شد متخصصان ما در پرشیا شبکه امکانی را فراهم سازند که نه تنها اطلاعات تجمیع شده موجود به نرم افزار جدید منتقل شود بلکه از آنجاییکه امکان توقف صدور کارت سلامت در کشور وجود نداشت ابزار های نرم افزاری تهیه گردید که به تدریج در عرض یکماه مجریان طرح آخرین اطلاعات خود را به نرم افزار جدید منتقل کنند و از آن پس در حالیکه آخرین اطلاعات آنها در سیستم جدید موجود است فرآیند صدور کارت را در نرم افزار تحت وب ادامه دهند.

از دیگر چالشهای یکپارچه سازی و اجرای تحت وب این نرم افزار نامناسب بود زیرساخت اینترنت مراکز مجری طرح و مقاومت آنها برای استفاده این نرم افزار تحت شبکه اینترنت در فاز نخست بود. برای حل این معضل راهکاری هوشمندانه از سوی کارشناسان ما اتخاذ شد که طی آن نرم افزار تحت وب همراه بانک اطلاعاتی شامل اطلاعات خاص هر مجری طرح در هر مرکز نصب شد، به این ترتیب مراکز با یک نرم افزار تحت وب به شکل محلی کار می کردند و در فواصل مشخصی به همسانسازی بانک اطلاعاتی خود با مرکز اقدام می کردند.​​​​​​

تعداد رانندگان ثبت شده : بیش از 1,588,061 
تعداد پرونده ها از سال 1383: بیش از 6,287,000
تعداد کارت صادر شده از سال 1383: بیش از 6,179,000